Anasayfa / Köpekler / Köpekler Kabus Görebilir mi? Köpeğim Kabus mu Görüyor?

Köpekler Kabus Görebilir mi? Köpeğim Kabus mu Görüyor?

Köpekler çoğumuzun bildiği üzere uykularında ses çıkarır. Bu durum köpek sahipleri başta olmak üzere araştırmacı ruha sahip bireylerin de ilgisini çeker. Bu küçük sevimli canlılar kâbus görür gibi hareketlerde bulundukları zaman dışarıdan merak ediliyor.

Fakat bu konuda oldukça fikir mevcut. Kimisi köpeklerin insanlar gibi rüya göremeyeceğini iddia ederken kimisi bu öngörüyü yalanıyor.

Köpekler uyurken yürürmüş gibi hareket ederler. Kuyruklarını sürekli sallarlar. Ya da patilerini sağa sola savurabilirler. Hatta havlama eylemini gerçekleştirdikleri de görülmüştür.

Bu konuda sizin için bazı veterinerlerin araştırmalarını inceledik. Ve köpeklerin de kâbus görebileceğini konusunda hemfikir olduk. Tabi ki ne gördüklerini ve uyurken ne yaşadıklarını tam olarak tahmin edemesek de sizler için derlediğimiz diğer bilgilere de göz atalım.

Köpeklerin Gördüğü Kâbuslar

Bilim adamlarının araştırmalarına göre köpeklerin de rüya görme konusunda insanlardan bir farkının olmadığı ispatlanmıştır. Bu durum yalnızca köpekler için geçerli de değildir bir çok kuş çeşidi, ve bir çok hayan da insanlar gibi rüyalar, kabuslar görebilir.

Düşündüğümüz en büyük yanlışlardan birisi de bilinç altını kalıplaştırmak olmuştur. Örneğin bilinç konusuna bir renk verecek olursan ya siyah renk ya da beyaz renk derdik. Fakat insanoğlu bilinç sisteminin farklı renklerde de olabileceğinin farkına da varmalı.

Çünkü hayal gücü denilen bir kavram vardır ve bu kavram insanlara has olarak var olmamış bütün canlıların bilinçlerine yerleşmiş bir kavramdır. Eğer çözemediğimiz olaylara bu bakışla yaklaşırsak bize daha da yardımı dokunabilir.

Bütün canlıların genetik yapısı farklı olduğundan mütevellit, gördükleri rüya ve kâbuslara olan tepkileri de değişkenlik gösterir. Örneğin bir insan rüya görürken sayıklar ya da garip sesler çıkarırken bir köpek kolunu bacaklarını ya da kuyruğunu savurma eyleminde bulunabilir.

Köpekler Rüyasında Ne Görür?

Bilinç sistemi ve rüyalar oldukça karmaşık bir konu olduğundan dolayı bunu tamamen bilmek imkansıza yakındır. Fakat tahmin etmek zor değildir. Köpekler genelde rüyalarında gün içinde gördükleri insanları, yaşadıkları olayları ya da dışarıda görüp onları korkutan durumları görebilir.

Ek olarak köpekler sadece kötü kabuslar görmezler gün içinde sizden aldıkları sevgi onlara iyi gelir. Duygusal bağ yoğunlaştığı zaman köpeğinizin bilincine işlemesiyle güzel rüyalar da görme ihtimali vardır.

Köpeklerin Kabus Görme Sebebi

Canlılar ne kadar genetik olarak farklı olsalar da buluştukları bir ortak özelliğin olduğunu sizlere az önce belirtmiştik. Bilinç altı denilen kavram insanda bulunuyor ve insanlar rüya ya da kâbus görüyor ise köpeklerin de bu durumu yaşaması içten bile değildir.

Bunun yanında aşırı stres, tramvatik olaylar, ya da uyuma düzensizliği de insanları etkilediği gibi köpekleri de etkiliyor. Yani insanların kâbus görmesine neden olan bir etken, bir köpeğin de kâbus görmesine sebebiyet verir.

Eğer köpeğiniz son günlerde aşırı kâbus görüyorsa bu duruma müdahale etmek gerekebilir. Köpeğinize biraz ilgi gösterin eğer yatağı rahat değilse ona daha kaliteli ve ortopedik bir yatak almayı düşünebilirsiniz.

Hangi Tür Köpekler Kâbus Görür

Köpeklerde bir çok tür vardır. Ve kâbus görmeleri ile türlerin herhangi bir ilgisi yoktur. Tüm köpek türleri rüya veya kâbus görebilirler bunun dışında yukarıda da belirttiğimiz üzere kediler, kuşlar ve daha bir çok hayvan türünde bilinç kavramı oluştuğundan dolayı rüya görmeleri muhtemeldir.

Hakkında admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir